Faaliyet Alanları

  1. Kazan Teknolojileri

  2. Kurutma Teknolojisi

  3. Emisyonsuz Yanma Teknolojisi

  4. Bertaraf Teknolojisi

GİRİŞ

STİNGATÜRK MİLLİ TEKNOLOJİ TANIMI

STİNGA Teknolojisi Emisyonsuz yanmayı sağlayan,yanma sırasında organik yakıtlarda bulunan tüm zehirli gazlarıda yakan, aynı zamanda (organik tüm yakıtları da ) kömürleri karbonlaştırarak ( yaşlandırarak ) kalitesini ve kalorisini arttıran, doğada bulunan yanma özelliğine sahip ancak günümüz kazan teknolojisi ile yakılması sırasında  yüksek emisyon değerlerinde sera gazı salınımı çıkarması  sebebiyle dünyada  yasaklanan bitümlü şistlerin de yanmasını sağlayan bir kazan düzeneğine ( buluşumuz) ilişkin olarak geliştirdiğimiz " Yeni yüksek verimli ( % 97 yanma verimi )  Milli Türk Teknoloji Isı Kazan, Jeneratörü ve yeni Teknoloji Kömür Kurutma Sistemi" projemizle her bölgedeki organik maddelerin ( yakıtları ) enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini ispatladığımız milli teknolojimizdir.

 STiNGATÜRK TEKNOLOJİ TANITIM VİDEOSU LİNK

Bu sebeple enerjiyi taşıma ( kömür, doğal gaz, petrol vs. ) maliyeti ve bölgesel enerji bağımlılığının asgari seviyeye indirebilen StingaTürk Teknolojisi  enerji alanında ülkemize büyük getirisinin olacağını öngördüğümüz projemizi gerçekleştirebilmemiz için Ar - Ge çalışmalarımızın 12. senesinde sonuçlanıp dünyada 133 ülkeye buluşumuzu koruma altına almak için patent müracatı yaparak, teknolojimizin endüstriyel alana taşıyarak ticari olarak kendimize 5 ton/saat kapasiteli başlayıp 10 ton/saat, 20 ton/saat kapasiteli işletmeler kuruldu.

İstanbul 5 ton/saat kapasiteli yıkama, kurutma, paketleme tesisi.

Merzifon 10 ton /saat kapasiteli kurutma tesisi.

Teknolojimizin ekonomik ömrünü etkileyecek ( mekanik, elektronik yazılım vs. ) sistemde kullanılan malzemelerin test ederek eksiğimizi tamamlayıp, aynı zamanda ticari olarak toplam 6 sene boyunca ticari gelir elde ettiğimiz süre içerisinde kullanıcı fabrikaları ürünümüzü satarak, kullandırarak piyasanın talebini oluşturup talebi karşılayamaz duruma geldiğimizi gördük.
Yeniden yatırım kararı alarak daha kapsamlı projelendirdiğimiz , kapasitesi 40 ton/saat olarak geliştirdiğimiz teknoloji  ile Çorum Osmancık İncesu Kömür işletmemizde düşük kalorili yüksek nemli kömürü karbonlaştırarak zenginleştirme entegre tesisi 2 makine ile  aylık 37.000 Ton/ay  toplam satışa hazır  üretim kapasiteli yatırımı 31/12/2016 tarihine kadar tamamlayarak yeniden termik elektrik santralleri ve sanayide kullanılması ekonomik olmayan kömürleri kaliteli kömür haline getiren StingaTürk Teknolojimizi faaliyete geçireceğiz.

ÇORUM OCAK KÖMÜR İŞLETMESİ

  

Ticari olarak  6 yıl çalışmamızda ki satışını yaptığımız fabrikalara sağladığı %50 kömür kullanımını azaltan, aynı zamanda %75 enerji kullanım verimliliğini arttırırken aynı zamanda enerji üretim maliyetini %75, mevcut emisyon değerlerini de %94 azaltan buluşumuz sanayi alanında kendini ispatlanmıştır.

Not : SEHER TEKSTİL RAPOR

Hedefimiz; enerji alanında ülkemizin termik elektrik santrallerin de 86.000.000 ton/yıl (Seksen altı milyon) düşük kalorili, yüksek nemli kömür kullanılmaktadır. Ülkemizin gelişmesi enerji ihtiyacımızı her yıl katlanarak arttırmaktadır. Kalkınmamız da enerji ihtiyacımızı karşılayacak ve ithalatını azaltacak olan StingaTürk Teknolojimizdir.

Devletimizin de çizdiği yol; gereken enerji ihtyacımızın üretiminde ithalatı azaltıp, yerli enerji kaynaklarımızdan kömürü kullanarak gerekli enerji ihtiyacımızı karşılamaktır. Hükümetimizin Enerji Bakanı  Sayın Berat ALBAYRAK, yaptığı tüm açıklamalarda yerli kömür ve milli teknolojilerimizin kullanılması yönünde ön görüleri ve basın açıklamaları, hükümetimiz ile 5 yıldır yaptığımız görüşmelerin ne kadar zorunlu ve zaruri olduğunu ortaya koymuştur. Dünyada kabul gören patentli StingaTürk milli teknolojimizin vazgeçilmezliği anlaşılmıştır. Termik elektrik santrallerinin kömür kullanımında çok yüksek sarfiyat ve emisyon değerleri sebebiyle daha yüksek kapasiteli yatırımımız olan Çorum işletmemiz 31/12/2016’ da bitecektir.

Çayırhan termik santralinin bir ünitesini çalıştırabilecek kapasitede yatırım yaparak bölgemizde bulunan termik santralin tedarikçi firmasıyla ön sözleşme imzalanmıştır. Yapılan sözleşme ile başlayacağımız, karbonlaştırılmış kaliteli hale getirdiğimiz kömürümüzün kullanımı ile sağlayacağınız sarfiyattan %50 tasarruf, %75 enerji verimliliği artışı, %94 mevcut emisyon değerlerinin düştüğünü sanayide ispatladığımız gibi termik santralde de ispatlayarak, kömür olan her bölgede yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Afşin Elbistan A Termik Santral Bilimsel Çalışması ile %10 Nem alındığında 1000 Kalori den 1300 Kaloriye çıktığını %10 nem alınması ile %15 enerji verimliliğinin arttığını enerji üretim maliyetinin de %15 azaldığını %15 de mevcut emisyon değerlerinin düştüğünü enerji bakanlığı ve TUBİTAK ve MAM ile birlikte yapılan bilimsel çalışma sonucunu açıklayan videoya aşağıda ulaşabilirsiniz. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

ELBİSTAN A TERMİK SANTRAL BİLİMSEL ÇALIŞMA VAKUMLU SİSTEM KÖMÜR KURUTMA VİDEOSU LİNK

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz Stinga teknolojimiz ile elde ettiğimiz verileri tekrar paylaşmak isteriz.Stinga Teknolojimiz ile kömür kurutma çalışmalarımızda  %55 nemi alabiliyoruz.Bu şu anlama geliyor Mevcut kömürün nemini %5 e düşürüyoruz.(Sıfıra kadar düşürmememizin sebebi ise bünye rutubetinin altına düşürüldüğünde kömür depolandığında tekrar bünye rutubetine kadar nemi geri almaktadır)Yani bahsedilen bilimsel açıklamada maximum %10 nem alınabildiği , her %1 alınan nem için 30 Kalori artırım sağlanabildiği toplamda ise 1000 kaloriden 1300 kaloriye çıkabilindiği ile ilgili videoda da izleyeceğiniz üzere beyan ediliyor.

Stinga teknolojimiz ile kömürü karbonlaştırarak nemini aldığımızdan dolayı her %1 nem karşılığında karbonlaştırılan kömür 50 kalori arttırılmaktadır. Böylece %50 nem alabildiğimizden dolayı 2500 kg / kalori 2$ / ton maliyet ile toplam ulaştığımız kalori 3500 kalori iken diğer bahsedilen teknolojide ise 1300 kaloriye ulaşılmaktadır.

Bundan dolayı enerji verimliliğimiz %75 artmaktadır %75 ise maliyeti azaltmaktadır,kömür rezervlerimizi 220 yıldan 660 yıla çıkarmaktadır,mevcut emisyon değerlerini %94 azaltmaktadır.

Elbistan A Termik santrali’nde  enerji bakanlığı ve TUBİTAK MAM ile birlikte yapılan bilimsel çalışma sonucunun Stinga Teknolojimizi ve TKİ , Gebze Yüksek Nano Teknoloji Kurumlarının vermiş olduğu raporları destekler ve doğrular nitelikte olması nedeni ile teşekkürlerimizi borç biliriz.

Dünyada geçerli olan SGS gözetim firması ile termik santrallerin şu anki mevcut yakılan kömür miktarı, bacadan atmosfere salınan emisyon değeri, santralin verimi, enerji üretim maliyeti, iç elektrik tüketimi kayıt altına alınarak santralin bir ünitesini Çorum işletmemizde karbonlaştırarak kaliteli yüksek kaloriye teknolojimizin ulaştırdığı kömürün santral kazanını  besleyerek elde ettiğimiz kömür tüketimini %50 azaldığını, mevcut  emisyon değerinin %94 azaldığını, enerji verimliğinin arttığını, enerji üretim maliyetinin %75 düştüğünü, SGS gözetim firmasının gözetiminde santralin yetkili işletme müdürü ve teknik kadronun onayı ile alacağımız uluslararası geçerli olan rapor StingaTürk teknolojinin ispati olacağı gibi, mevcut santraller, kurulacak yeni santrallerde de kullanılması, ayrıca yatırım maliyetinin de %50 daha az olacağı, Termik Elektrik Santralde de  kullanım sertifikası almış olacağından  teknolojimiz için büyük önem taşımaktadır.

Sertifikamızı gerçekleştirmemizle tüm Termik Elektrik Santrallerde ve sanayide de teknolojimizin kullanılmasının yolu açılacağı gibi teknolojimizin  kullanılması ile ülkemizin mevcut  rezervi 220 yıldan 660 yıla çıkacaktır.  Enerji üretim maliyetinin düşmesi ülkemizin kalkınmasında enerji ithalatından kaynaklanan cari açığın büyük oranda  azalmasını sağlayacağından kalkınmamızın lokomotifi olacak StingaTürk teknolojimiz aynı zamanda makine üretimi yaparak  başka ülkelere de ihraç edecektir. Halkımızın desteğini arkamıza alarak ülkemizin kalkınmasında büyük rolü  olacağını ön görmekteyiz.

  

1700 kalorili %50 nem içeren Adıyaman/Gölbaşı kömür sahası

Ülkemizdeki %80 kömür rezerve alanları yukarıda ki fotoğraflarda ki gibidir.

Bir örnek vermek gerekirse yakın zamanda Sabancı enerjinin Adana Tufanlıda kurmuş olduğu 450 MW Termik Elektrik santralinin açılışında ifade edilen; yatırım maliyeti 1.100.000.000 $ ( bir milyar yüz milyon dolar ) olan santral, eğer 450 MW doğalgaz çevrim santrali olarak kurulsaydı çok daha düşük yatırımla kurulacaktı. Yılda yapacağı doğalgaz ithalatı  6.000.0000.000 $ ( altı milyar dolar)  olacaktı ve her yıl ödenecekti.

Ülkemiz de enerji üretiminin %45 ni doğalgazdan karşılamaktayız. Doğalgaz yerine kömür ile çalışan santrallere yatırım yapılsa idi, yerli kömürün kullanılması ile bir daha ithalat yapılmayacağından ülkemiz enerji ithalatından doğan cari açığı verilmeyecekti. Doğalgaz santral kurulum maliyeti düşük olmasına rağmen ithal edilen doğalgaz maliyetlerinin yüksek olması, yerli kömür ile enerji santralinin kurulumu maliyeti %70 daha fazla olmasına rağmen bir kereye mahsus kurularak dışa bağımlılığımız ve ithalatımız olmayacağından ülkemiz adına daha ekonomik olduğunu görmekteyiz.

EMİZYONSUZ YANMAYI SAĞLAYAN KAZAN TEKNOLOJİSİ

Stinga Kazan teknolojisi 6*2=12 milyon kg /kalori

TERMİK ELEKTRİK SANTRALİ KURUTMA VE EMİSYONSUZ YANMA SAĞLAYAN KAZAN TEKNOLOJİSİ ÜRETİMİ

KÜÇÜK VE BÜYÜK BAŞ HAYVAN GÜBRESİ % 100 BERTARAFINI SAĞLARKEN ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ YAPMAK

                                                    

STİNGA TEKNOLOJİSİ TAVUK GÜBRESİ KURUTULMASI YAKILMASI İLE ENERJİ ÜRETİMİ

(15 kg / saat tavuk gübresi ile 9300 m3/ saat 140 °C derece ile tavuk çiftliğinin ısıtılması)

STİNGA TEKNOLOJİSİYLE  ARITMA ÇAMURLARININ % 100 BERTARAFIYLA BİRLİKTE ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ YAPMAK 

                                                  

                                                  

 

-Tuzla iski arıtma çamuru mixserle beslenmesi  10 ton /saat  kapasiteli

-Tuzla iski arıtma çamuru %80 nemden %2 neme indirilmesi

Tuzla İski Arıtma Tesisi Baca Gazı Analiz Sonuçları Linki      

TARIMSAL ATIKLARIN BERTARAFI İLE BİRLİKTE ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ VE KÖY EVLERİNİN ISITILMASI, SOĞUTULMASI,SICAK SU İHTİYACININ KARŞILANMASI

                                          

ORMAN ATIKLARINDAN ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ YAPMAK

                                         

ÇELTİK SAPI,KUARZ (PİRİNÇ KABUĞU) BERTARAFI, ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ, PİRİNCİN KURUTULMASI PROJESİ

SANAYİNİN İHTİYACI OLAN ELEKTRİK ENERJİSİ,  BUHAR ÜRETİMİ, SANAYİ ATIKLARI VE ÇAMURUN BERTARAF PROJESİ

EVSEL ISITMA, SICAK SU, KALORİFER PETEKLERİNİN SOĞUTULMASI İLE EVLERİN SOĞUTULMASI, İHTİYAÇ OLAN 5 KW/ SAAT İLE 50 KW/ SAAT ARASI KONUT ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYAN PROJE

                                               

Kısacası Enerji ihtiyacı olan her sektöre bölgesel organik yakıtlardan çevreci temiz  emisyonsuz yanmayı sağlayan % 75  Enerji maliyetini düşüren Teknolojimizin Ülkemizin Cari açığını yüksek miktarda azaltarak, Ülkemizin Ekonomisine katkı sağlayarak ihracatta rekabetimizi arttırarak Cumhurbaşkanımızın hedefi olan 2023 ve 2071 yılları arası Dünya'nın kalkınmış ülkeleri arasında ilk 10 a çıkmak için en büyük faktörlerinden biri olan Enerji sektörüne Halkımızla birlikte  sağlayacağımız katkıyla Ülkemizi kalkındıracağız.

MADENLERİN KURUTULMASI PROJESİ

ARITMA ÇAMURU, GÜBRE KURUTMA VE BERTARAF ENERJİSİ PROJESİ