Kurumsal / Arge

Projelerimiz

PROJE-1 

ÇORUM OSMANCIK İNCESU KÖYÜ STİNGA TÜRK KÖMÜR İŞLETME YATIRIMI

Çorum Osmancık Kömür Sahamızın Rezerv Görünümü - Kaldırılacak Harfiyat Yüksekliği 5 Metre ,Kömür Damar  Yüksekliği 40 Metre. Görünür Rezerv 10 Hektarlık alan  Çalışmamızda 1,5 Miyon ton.Toplam Ruhsat alanı 690 Hektardır. Rezerv Çalışması yapılacaktır.

Kömürü Karbonlaştırarak Zenginleştirme Entegre Tesisimiz Bu Sahada Kurulacaktır.

STİNGA Teknolojisi Emisyonsuz yanmayı sağlayan, yanma sırasında organik yakıtlarda bulunan tüm zehirli gazları da yakan, aynı zamanda (organik tüm yakıtları da) kömürlerin karbonlaştırarak (yaşlandırarak) kalitesini ve kalorisini arttıran, doğada bulunan yanma özelliğine sahip ancak günümüz kazan teknolojisi ile yakılması sırasında  yüksek emisyon değerlerinde  sera gazı salınımı çıkarması  sebebiyle dünyada  yasaklanan bitümlü şistlerin de yanmasını sağlayan bir kazan düzeneğine (buluşumuz) ilişkin olarak geliştirdiğimiz "Yeni yüksek verimli ( % 97 yanma verimi )  Milli Türk Teknoloji Isı Kazan, Jeneratörü ve yeni Teknoloji Kömür Kurutma Sistemi" projemizle her bölgedeki organik maddelerin ( yakıtları ) enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini ispatlamıştır.

STİNGA TÜRK TEKNOLOJİ TANITIM VİDEOSU

1 - Şirketin toplam yatırımı 6.000.000. TL’lik ödenmiş sermayeli olacaktır. 

İş bu yatırım 5.650.000 TL’lik kısmının yatırımı kurucu ortaklar tarafından tamamlanmış olup nakit olarak sermayelerini koymak suretiyle ödemeleri yapılmıştır.

2 - Şirket iş bu yatırımını tamamlayıp, çalışır vaziyete 60 iş gününde tamamlamayı ön görmektedir. 

3 - Şirket yatırımını tamamlarken aynı zamanda sermaye artırımlarını yapmaya devam edecektir. Sermaye artırımı için şirketin mevcut olan gayrimenkul, menkullerini (Makineler ) işletme için alınan tarlaların ve mevcut bulunan iş makineleri, kömür kurutma, zenginleştirme entegre tesislerini de dahil olduğu yatırımların mahkemenin tayin edeceği bilirkişilerin tespit edecekleri Ekspertiz değerlerini yeminli mali müşavirin denetimi ve onayı ile ayni sermaye olarak şirket kayıtlarına geçmesiyle yeniden sermaye koymadan Ticaret Sicil gazetesinde 6.000.000 TL. Ödenmiş sermaye olarak tescilinden sonra sermaye artırımı gerçekleşecektir.

3 - Şirketin bugünkü 400.000 TL. Ödenmiş sermayesi ile ortaklık yapısı tek kişi olarak Önder ATASOY tarafından yapılandırılmış olup, 26/08/2016  tarihinde yönetim kurulu kararı 2016/5 sayılı kararla ortaklık pay defterine yeni kurucu ortakların kaydedilmiş olup, sermaye artırım kararı ile birlikte şirketin A ve B grubu Önder ATASOY’ un hisselerinin yeni kurucu ortaklara devredilen hisseler Ticaret siciline tescil ettirmek üzere işlemler devam etmektedir.Akabinde yeniden yönetim kurulu seçilerek, 8 kurucu ortaktan oluşan hissedarların ortak kararıyla yönetim kurulu 5 kişiden oluşacaktır.

4 - Şirketin yeni ortaklık yapısı Genel Kurul kararı ile ortaklık pay defteri İle birlikte Noter de onaylanmış Ticaret Siciline müracaat edilmiştir.

Teknolojimizin kapasitesini ilk AR - GE çalışmamızda 5 ton/ saat, 10 ton / saat 20 ton/ saat Ticari olarak çalışarak hem Teknolojide kullandığımız metaller, reflektör,Elektik Elektronik,vs malzemelerinin çalışmamız esnasında dayanıklılık testlerinden geçirerek daha mukavemetli uzun süre dayanan malzemeler kullanarak ekonomik ömrünü artırarak aynı zamanda otomasyon yazılımını daha da geliştirerek daha verimli hale getirme çalışmalarıyla bugün Çorum işletmemize 40 ton/ saat kapasiteli 2 adet zenginleştirme tesisi üreterek 80 ton /saat kapasiteyle ayda 57.000 ton/ ay nemli orjinal kömürü işleyerek % 40 nemden % 5 neme indirerek 37.000 ton / ay satışa hazır üreten zenginleştirme entegre tesisini faaliyete geçirmek, 22 TL / ton maliyeti olan orijinal 1700 Kalorili Kömürü zenginleştirerek 3500 Kalori ye ulaşmasıyla orjinali  %25 nemli  3500 Kalori kömürün 180 TL / ton piyasa değerine çıkaran Teknolojimizin Kömürü piyasanın altında olan 135 TL / ton değere satışa sunarak tüketicilerin üretim maliyetini azaltmak piyasaya zenginleştirilmiş kömürlerin girmesini sağlayarak Teknolojimizi  diğer Kömür üreticilerinin de kullanmasını sağlamak.

ÇORUM OSMANCIK İNCESU STİNGATÜRK KÖMÜR İŞLETMESİ TEMİZ ENERJİ FİZİBİLİTE RAPORU

TEMİZ ENERJİ FİZİBİLİTE RAPORU

ÇORUM OSMANCIK İŞLETMEMİZDE İKİ ZENGİNLEŞTİRME TESİSİ KURULACAKTIR.

EMİSYONSUZ YANMAYI SAĞLAYAN KAZAN TEKNOLOJİSİ 

(Stinga Kazan teknolojisi 6*2=12 milyon kg /kalori)

TERMİK ELEKTRİK SANTRALİ KURUTMA VE EMİSYONSUZ YANMA SAĞLAYAN KAZAN TEKNOLOJİSİ ÜRETİMİ

KANGAL TERMİK SANTRAL FİZİBİLİTE ÇALIŞMAMIZ LİNK

 KÜÇÜK VE BÜYÜK BAŞ HAYVAN GÜBRESİ % 100 BERTARAFINI SAĞLARKEN ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ YAPMAK

STİNGA TEKNOLOJİSİ TAVUK GÜBRESİ KURUTULMASI YAKILMASI İLE ENERJİ ÜRETİMİ

(15 kg / saat tavuk gübresi ile 9300 m3/ saat 140 °C derece ile tavuk çiftliğinin ısıtılması)

• Kazan İmalatı

STİNGA TEKNOLOJİSİYLE  ARITMA ÇAMURLARININ % 100 BERTARAFIYLA BİRLİKTE ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ YAPMAK 

(Tuzla iski arıtma çamuru mixserle beslenmesi  10 ton /saat  kapasiteli)          (Tuzla iski arıtma çamuru %80 nemden  %2 neme indirilmesi)   

 Tuzla iski arıtma tesisi baca gazı analiz sonuçları linki:

BACA GAZI ANALİZ SONUÇLARI    

TARIMSAL ATIKLARIN BERTARAFI İLE BİRLİKTE ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ VE KÖY EVLERİNİN ISITILMASI, SOĞUTULMASI’ SICAK SU İHTİYACININ KARŞILANMASI

ORMAN ATIKLARINDA ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ YAPMAK

ÇELTİK SAPI, KUARZ (PİRİNÇ KABUĞU)BERTARAF ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ PİRİNCİN KURUTULMASI PROJESİ

SANAYİNİN İHTİYACI OLAN ELEKTRİK ENERJİSİ,  BUHAR ÜRETİMİ SANAYİ ATIKLARI VE ÇAMURUNU BERTARAF PROJESİ

EVSEL ISITMA, SICAK SU, KALORİFER PETEKLER İNİ SOĞUTULMASI İLE EVLERİN SOĞUTULMASI, İHTİYAÇ OLAN 5 KW/ SAAT İLE 50 KW/ SAAT ARASI KONUT ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILAYAN PROJE

Kısacası Enerji ihtiyacı olan her sektöre bölgesel organik yakıtlardan çevreci temiz  emisyonsuz yanmayı sağlayan % 75  Enerji maliyetini düşüren Teknolojimizin Ülkemizin Cari açığını yüksek miktarda azaltarak, Ülkemizin Ekonomisine katkı sağlayarak ihracatta rekabetimizi arttırarak Cumhurbaşkanımızın hedefi olan 2023 ve 2071 yılları arası Dünyanın kalkınmış ülkeleri arasında ilk  10 a çıkmak için en büyük faktörlerinden biri olan Enerji sektörüne Halkımızla birlikte  sağlayacağımız katkıyla Ülkemizi kalkındıracağız.

EN ÖNEMLİ DÜNYA BARIŞ PROJESİMİZ

BİTÜMLÜ ŞİST (KAYA GAZI TAŞI) 

Bitümlü şist ( kaya gazı taşı ) AR-GE çalışmalarında ihtiyacımız olan bitümlü şisttin kazan düzeneğinde kullanmak için nerde olduğu nu çevremiz de kimsenin bilmediği için araştırmalarım da Alman mühendisin Türkiye de yaptığı bir bitümlü şist araştırması Bolu’yu merkez alırsak 200 km çapında bitümlü şist çalışması yaptığını köy kasaba mevkilerini belirten 1934 yılında laboratuvarı Eşek sırtında yaya olarak bir yıl süren çalışmasında anlatmış olduğu yerlerden numuneler alarak çalışma yaparken gördüklerimiz şaşırtıcı örneğin Geyve Taraklı Göynük zonunda baktığınızda önünüzde dağın 200 mt kalınlığında yüzeyden sıfır hafriyatla üretim yapılabilecek Bitümlü şist görülmektedir ve dağın tepe noktasından 200 mt kalınlıkta gördüğümüz bitümlü şist tin her 10 mt de bir numune alarak kazan düzeneğinde deneme yaptık. 20 çeşit aldığımız numuneler arasında büyük bir fark olmadığını gördük, geleceğin enerjisi bu olacak demedeki sebep bu rezervin sorunu yok ve  bitmez.

Bitümlü şist külü çimento üretiminde kullanılır ve yüzde yüzü külü dahil olmak üzere ekonomiye dönmüş olacaktır. Betonun ömrünü ve mukavemetini üç kat artırmaktadır.

STİNGA TEKNOLOJİSİ BİTÜMLİ ŞİST ( PETROL TAŞI )ENERJİ DEVRİMİ YAPMIŞTIR.

 

MADENLERİN KURUTULMASI PROJESİ

• KÖMÜR KURUTMA VE ENERJİ ÜRETİM PROJELERİ

• LEONARDİT KURUTMA VE ENERJİ ÜRETİM PROJELERİ

• ŞILAM KURUTMA VE ENERJİ ÜRETİM PROJELERİ

• BENTONİT KURUTMA

• ALÇI TAŞI KURUTMA • KUM KURUTMA (SİLİS)

• KİL KURUTMA

• ZEOLİT KURUTMA

• TUZ KURUTMA

• SODA (TRONA CEVHERİ) KURUTMA

• KÖMÜR KURUTMA VE ENERJİ ÜRETİM PROJELERİ

 ARITMA ÇAMURU, GÜBRE KURUTMA VE BERTARAF ENERJİSİ PROJESİ

• TAVUK ÇİFTLİĞİ GÜBRESİ KURUTMA, BERTARAF VE ENERJİ PROJESİ

• BÜYÜK BAŞ HAYVAN GÜBRESİ (TEZEK) KURUTMA VE BERTARAF ENERJİ PROJESİ

• EVSEL, SANAYİ ARITMA ÇAMURU KURUTMA VE BERTARAF ENERJİ PROJESİ

• HASTANE ATIKLARI KURUTMA VE BERTARAF ENERJİ ÜRETİM PROJESİ

• EVSEL VE SANAYİ ÇÖPLERİ KURUTMA VE BERTARAF ENERJİ ÜRETİM PROJESİ

 TARIM VE ORMAN ÜRÜNLERİ KURUTMA VE BERTARAF ENERJİ PROJESİ

• ÇELTİK KURUTMA VE ÇELTİK SAPI BERTARAF ENERJİ PROJESİ

• MISIR KURUTMA PROJESİ

• BUĞDAY KURUTMA PROJESİ

• AYÇİÇEK KURUTMA PROJESİ

• ORMAN ATIK (SECERYAT) ÜRÜNLERİ KURUTMA BERTARAF ENERJİ PROJESİ

• AĞAÇ ÜRÜNLERİ (TALAŞ) KURUTMA BERTARAF ENERJİ PROJESİ

• AĞAÇ ÜRÜNLERİ KALAS FIRINLAMA PROJESİ