Yatırımcı İlişkileri

  1. Halka Açık Ortaklık Yapısı

  2. Neden Çok Ortaklı?

  3. Nasıl Ortak Olunur?

  4. B Grubu Hissedarlarımız

YATIRIMLARIMIZ 

KÖMÜR ZENGİNLEŞTİRME TEKNOLOJİSİ ( BİRİNCİ YATIRIMIMIZ ) 

Stinga Kurutma teknolojimiz ile düşük Kalorili  yüksek nem ihtiva eden % 55 ile % 25 arasında  nem miktarı olan kullanılması çok mümkün olmayan,ülkemizde ki  rezervimizin % 80 nini teşkil eden kömür rezervini nem miktarını sıfıra kadar indirip bununla birlikte karbonlaştırarak 6 dakika' da genç Kömürü yaşlandırarak kalorifik değerini ortalama 2500 kg/kalori  arttırarak kaliteli Kömür haline getirmeyi hedeflemekteyiz. Stinga Kurutma Teknolojimiz ile, Çorum Osmancık İncesu köyü Kömür ocağı işletmemizde zenginleştirme entegre tesisini faaliyete geçirmemiz ile kalitesi artırılan Kömürün ekonomik değerinin kat be kat artırılmasını da sağlayacağız. Termik Elektrik santralleri, diğer tüm buhar, ısıtma, sıcak su  üreten  kazanlar dahil olmak üzere  % 50 daha az Kömür kullanarak aynı  Enerjiyi üreteceklerdir.Mevcut  emisyon değerleri  ( zehirli havayı kirleten gazlar ) % 94 oranında azalacak, Enerji üretim maliyetleri  % 50 ucuzlayacak ve teknolojimiz kendini  kanıtlarken  Kömür kullanan tüketiciler tasarruf ederek kazançlarını arttığını görmüş olacaktır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz Stinga Kurutma Teknolojimiz ile elde ettiğimiz verileri tekrar paylaşmak isteriz.Stinga Kurutma Teknolojimiz ile kömür kurutma çalışmalarımızda  %55 nemi alabiliyoruz.Bu şu anlama geliyor Mevcut kömürün nemini %5 e düşürüyoruz.(Sıfıra kadar düşürmememizin sebebi ise bünye rutubetinin altına düşürüldüğünde kömür depolandığında tekrar bünye rutubetine kadar nemi geri almaktadır)

Stinga teknolojimiz ile kömürü karbonlaştırarak nemini aldığımızdan dolayı her %1 nem karşılığında karbonlaştırılan kömür 50 kalori arttırılmaktadır. Böylece %50 nem alabildiğimizden dolayı 2500 kg / kalori 2$ / ton maliyet ile toplam ulaştığımız kalori 3500 kalori olacaktır.

Bundan dolayı enerji verimliliğimiz %75 artmaktadır %75 ise maliyeti azaltmaktadır,Stinga Kurutma Teknolojimiz kömür rezervlerimizi 220 yıldan 660 yıla çıkarmaktadır,mevcut emisyon değerlerini %94 azaltmaktadır.

TKİ RAPOR 1  

TKİ RAPOR 2

TKİ RAPOR 3

TÜBİTAK Raporu (Gebze Yüksek teknoloji nano bölümü raporudur

ARITMA ÇAMURU EMİSYON ANALİZLERİ (İski Tuzla arıtma tesisin de arıtma çamurunun bertarafı ve eneri üretimi çalışması)

İş bu halka açılma modelimizinde küçük sermaye ile katılan ortaklarımızın  kat be kat kazandıklarını Ülkemizden çıkan  Milli Türk Teknolojimizle  sağladığımızın ispatı olacak. Halkın katılımıyla akabinde ikinci üçüncü  bir yatırıma gitmemizin yolu çok daha kolay ve kısa zamanda  açılacak.

PROJE -1 

ÇORUM OSMANCIK İNCESU KÖYÜ STİNGA TÜRK KÖMÜR İŞLETME YATIRIMI

 

(Çorum Osmancık Kömür Sahamızın Rezerv Görünümü)  Kömürü karbonlaştırararak zenginleştirme entegre tesisimiz bu sahada kurulacaktır.                                                                       (Kaldırılacak Harfiyat Yüksekliği 5 Metre ,Kömür Damar ) Yüksekliği 40 Metre .Görünür Rezerv 10 Hektarlık alan 

Çalışmamızda 1,5 Miyon ton.Toplam Ruhsat alanı 690 Hektardır. Rezerv Çalışması yapılacaktır.

STİNGA Teknolojisi Emisyonsuz yanmayı sağlayan, yanma sırasında organik yakıtlarda bulunan tüm zehirli gazları da yakan, aynı zamanda (organik tüm yakıtları da) kömürlerin karbonlaştırarak (yaşlandırarak) kalitesini ve kalorisini arttıran, doğada bulunan yanma özelliğine sahip ancak günümüz kazan teknolojisi ile yakılması sırasında  yüksek emisyon değerlerde  sera gazı salınımı çıkarması  sebebiyle dünyada  yasaklanan bitümlü şistlerin de yanmasını sağlayan bir kazan düzeneğine (buluşumuz) ilişkin olarak geliştirdiğimiz "Yeni yüksek verimli ( % 97 yanma verimi )  Milli Türk Teknoloji Isı Kazan, Jeneratörü ve yeni Teknoloji Kömür Kurutma Sistemi" projemizle her bölgedeki organik maddelerin ( yakıtları ) enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini ispatlamıştır.

STiNGA TEKNOLOJI TANITIM VIDEOSU LİNK

1 - Şirketin toplam yatırımı 6.000.000. TL’lik ödenmiş sermayeli olacaktır. İş bu yatırım 5.650.000 TL’lik kısmının yatırımı kurucu ortaklar tarafından tamamlanmış olup nakit olarak sermayelerini koymak suretiyle ödemeleri yapılmıştır.

 2 - Şirket iş bu yatırımını tamamlayıp, çalışır vaziyete 60 iş gününde tamamlamayı ön görmektedir. 

 3 - Şirket yatırımını tamamlarken aynı zamanda sermaye artırımlarını yapmaya devam edecektir. Sermaye artırımı için şirketin mevcut olan gayrimenkul, menkullerini (Makineler ) işletme için alınan tarlaların ve mevcut bulunan iş makineleri, kömür kurutma, zenginleştirme entegre tesislerini de dahil olduğu yatırımların mahkemenin tayin edeceği bilirkişilerin tespit edecekleri Ekspertiz değerlerini yeminli mali müşavirin denetimi ve onayı ile ayni sermaye olarak şirket kayıtlarına geçmesiyle yeniden sermaye koymadan Ticaret Sicil gazetesinde 6.000.000 TL. Ödenmiş sermaye olarak tescilinden sonra sermaye artırımı gerçekleşecektir.

3 - Şirketin bugünkü 400.000 TL. Ödenmiş sermayesi ile ortaklık yapısı tek kişi olarak Önder ATASOY tarafından yapılandırılmış olup, 26/08/2016  tarihinde yönetim kurulu kararı 2016/5 sayılı kararla ortaklık pay defterine yeni kurucu ortakların kaydedilmiş olup, sermaye artırım kararı ile birlikte şirketin A ve B grubu Önder ATASOY’ un hisselerinin yeni kurucu ortaklara devredilen hisseler Ticaret siciline tescil ettirmek üzere işlemler devam etmektedir. Akabinde yeniden yönetim kurulu seçilerek, 8 kurucu ortaktan oluşan hissedarların ortak kararıyla yönetim kurulu 5 kişiden oluşacaktır.

4 - Şirketin yeni ortaklık yapısı Genel Kurul kararı ile ortaklık pay defteri İle birlikte Noter de onaylanmış Ticaret Siciline müracaat edilmiştir.

Teknolojimizin kapasitesini ilk AR - GE çalışmamızda 5 ton/ saat, 10 ton / saat 20 ton/ saat Ticari olarak çalışarak hem Teknolojide kullandığımız metaller, reflektör,Elektik Elektronik,vs malzemelerinin çalışmamız esnasında dayanıklılık testlerinden geçirerek daha mukavemetli uzun süre dayanan malzemeler kullanarak ekonomik ömrünü artırarak aynı zamanda otomasyon yazılımını daha da geliştirerek daha verimli hale getirme çalışmalarıyla bugün Çorum işletmemize 40 ton/ saat kapasiteli 2 adet zenginleştirme tesisi üreterek 80 ton /saat kapasiteyle ayda 57.000 ton/ ay nemli orjinal kömürü işleyerek % 40 nemden % 5 neme indirerek 37.000 ton / ay satışa hazır üreten zenginleştirme entegre tesisini faaliyete geçirmek, 22 TL / ton maliyeti olan orijinal 1700 Kalorili Kömürü zenginleştirerek 3500 Kalori ye ulaşmasıyla orjinali  %25 nemli  3500 Kalori kömürün 180 TL / ton piyasa değerine çıkaran Teknolojimizin Kömürü piyasanın altında olan 135 TL / ton değere satışa sunarak tüketicilerin üretim maliyetini azaltmak piyasaya zenginleştirilmiş kömürlerin girmesini sağlayarak Teknolojimizi  diğer Kömür üreticilerinin de kullanmasını sağlamak.

Çorum Osmancık İncesu Stinga Türk Kömür İşletmesi Temiz Enerji Fizibilite Raporu